سوم راهنمایی

دروس سوم راهنمایی

سوم راهنمایی

دروس سوم راهنمایی

همه چیز درباره ی ژول ورن

ژول ورن ( Jules Verne ) در سال 1828 در جزیره ریدو از توابع نانت فرانسه چشم به جهان گشود . پدرش که وکیل دعاوی خوشنامی بود آرزویی جز این نداشت که ژول رشته حقوق بخواند و روزگاری جانشین شایسته او باشد . غافل از اینکه روحیه پسرش با چنین آرزویی سازگار نیست .

ژول ورن ( Jules Verne ) در سال 1828 در جزیره ریدو از توابع نانت فرانسه چشم به جهان گشود . پدرش که وکیل دعاوی خوشنامی بود آرزویی جز این نداشت که ژول رشته حقوق بخواند و روزگاری جانشین شایسته او باشد . غافل از اینکه روحیه پسرش با چنین آرزویی سازگار نیست . در واقع ژول ورن که از کودکی شیفته طبیعت بود و در هر فرصتی که به دست می آورد به اسکله لوار می رفت و به رفت و آمد کشتیها نگاه می کرد و آرزو داشت به سیر و سیاحت بر روی امواج دریا بپردازد . وی در سن یازده سالگی تصمیم گرفت بدون اجازه پدر ومادرش با کشتی به هند سفر کند ولی در هنگام حرکت پدرش سر رسید و او را به خانه برد ولی همچنان عشق ماجراجویی در وجود او باقی ماند . هنگامی که ژول پا در عرصه جوانی گذاشت در پاریس به تحصیل در رشته وکالت پرداخت و تحصیلات خود را در این رشته به پایان رساند ولی گرایشی به وکالت نداشت ،اما ذوق نمایشنامه‌نویسی و رمان‌نویسی داشت و کم‌کم به سوی ادبیات کشیده شد. درآغاز دست به نوشتن نمایشنامه‌های گوناگون زد بی آنکه آثارش با موفقیت روبه رو شوند. آنگاه نوشتن داستان‌های کوتاه را آغاز کرد و در سال 1851 میلادی 2 داستان بلند در زمینه سفرهای شگفت انگیزش منتشر کرد. «سفرهای شگفت‌انگیز» او بسیار موفق بود و هواخواهان بسیاری یافت. ناشر آثار او، ژول هتزل برای او دوست و مشاور و همراه بسیار خوبی بود.

ژول ورن از سال 1855 میلادی به مطالعه جغرافیا، فیزیک و ریاضیات پرداخت. با این مطالعات ژول ورن توانست به انشاء و واژگان فنی که برای نوشتن رمان ‌های علمی‌اش نیاز داشت، دست یابد
در سال 1862 میلادی، ژول ورن دست نوشته رمان پنج هفته در بالن را نزد انتشارات هتزل برد.این رمان با استقبال مواجه شد و نام ژول ورن بر سر زبان‌ها افتاد. از آن پس سایر شاهکارهای ژول ورن منتشر شدند.آثاری که کوچک یا بزرگ امروز نیز از خواندن آنها لذت می‌برند. او با دقت و نکته بینی به معرفی کشورها می‌پرداخت برای نمونه در بخشی از کتاب فاتح آسمان‌ها به شناساندن ایران نیز می‌پردازد. از کویر لوت و خطه شمال و دریای مازندران سخن به میان می‌آورد و در توصیف آن مکانها از خود مهارت به سزایی نشان می‌دهد.
عمده آثار ورن تا سال 1880 به چاپ رسید. او در آثار اواخر عمر خود، رفته رفته بدبینی خود را نسبت به سرنوشت تمدن بشری نشان می‌دهد و حتی در آخرین داستان او، ارباب جهان (1904) ، روبر ‌، مخترع آشنای او مبتلا به جنون خودبزرگ بینی می‌شود . ژول ورن در 24 مارس 1905 درگذشت.

در ایران ژول ورن از زمان‌نویسهایی است که به نوجویان سده گذشته شناسانده شد و آثار او از همان آغاز خوانندگان بیشماری یافت.

در دهه نخست 1300، خواندن کتابهای ژول ورن به عنوان سالمترین کتابها به خوانندگان و به ویژه نوجوانان پیشنهاد می‌شد. در این دهه که مقوله ادبیات کودکان به شکل گسترده مطرح شد، با گسترش نشریه‌های کودکان و نوجوانان و مرزبندی مشخص میان خوانندگان خردسال و بزرگسال، کتابهای ژول ورن بیشتر به دو شکل چاپ می‌شد. یک دسته به شکل کامل برای نوجوانان بزرگتر و عموم مردم که انتشارات گوتنبرگ کتابهای بیشماری از او را منتشر کرد .

آثار ژول ورن عبارتند از :

نوول مارتین پاژ 1852
نمایشنامه کولی مابارد 1853
ارباب زکریا 1854
ترانه کمدی «یازده روز در پایتخت» 1860
پنج هفته در بالن 1862
سفر به مرکز زمین 1864
از زمین تا ماه 1865
فرزندان کاپیتان گرانت 1867
جغرافیای مصور فرانسه و مستعمرات آن 1868
بیست هزار فرسنگ زیر دریا 1869
سفر به مدار ماه 1870
دور دنیا در هشتاد روز 1873
جزیره اسرارآمیز 1874
میشل استروگوف 1876
خطهای سیاه 1877
تاریخ مسافتهای بزرگ و مسافران نامدار 1878
ابوالهول یخی
ناخدای پانزده ساله 1878
مسافرت در راه چین 1879
پانصد میلیون 1879
اشعه سبز 1879
فرشته لجباز 1883
ماتیاس ساندروف 1885
جزیره‌ای در آتش 1884
فاتح شبگرد 1880
روبر فاتح
دو سال تعطیلات 1888
کاخ کارپات‌ها 1892
جزیره آفتاب‌پرستان 1895
در برابر پرچم 1896
یک درام در لیونی 1904
صاحب جهان 1904

خلاصه ی برخی از داستانها ی ژول ورن ( ترجمه بهروز تورانی ) :

پنج هفته در بالن - 1863
دکتر فرگوسن و دو همراه او با بالنی به نام ویکتوریا به زنگبار می‌روند تا به نقاط کشف نشده آفریقا که تا کنون پای آدمی به آنها نرسیده دست یابند.

سفر به مرکز زمین - 1864
پروفسور لیدنبروک به هنگام ترجمه آثار آرنه ساکنوسم به این نتیجه می‌رسد که این آثار میتوانند راهنمای او در سفری به مرکز زمین باشند.

از زمین تا ماه - 1865
باربیکن و اعضای باشگاه توپخانه بالتیمور نقشهای برای سفر به ماه طرح می‌کنند که طی آن انسان با استفاده از یک توپ عظیم به ماه پرتاب می‌شود.

فرزندان کاپیتان گرانت – 1868
یک بطری که در دل یک کوسه ماهی قرار داده شده، حاوی یادداشتهایی عمدتا نامفهوم است که به سه زبان نوشته شده است. با این حال این اسناد ممکن است بتوانند ما را به کاپیتان هری گرانت که بیش از دو سال پیش همراه با کشتی بریتانیا در سواحل آمریکای جنوبی غرق شده برساند.

سفر به مدار ماه – 1870
این کتاب دنباله از زمین تا ماه است و در آن باربیکن و همراهانش به دور ماه گردش می‌کنند.

بیست هزار فرسنگ زیر دریا - 1870
کشتیهایی در اینجا و آنجا غرق میشوند و تصور بر آن است که غرق شدن این کشتیها کار یک هیولا باشد. دولت آمریکا دکتر پیر آرونا و دستیارانش را برای پایان دادن به این ماجرای اسرارآمیز به کار می‌گیرد. این داستان همان ماجرای مشهور کاپیتان نیمو است.

دور دنیا در هشتاد روز – 1873
فیلیاس فاگ شرط می‌بندد که دور دنیا را در هشتاد روز طی کند. اما هنگامی که با تصور این که مظنون به سرقت است مورد تعقیب واقع میشود، به دردسر می‌افتد.

جزیره اسرارآمیز – 1874
ابن داستان ماجرای پنج تنی است که به دنبال محاصره شهر ریچموند در ایالت ویرجینیا در جریان جنگهای داخلی آمریکا با بالن از آن شهر فرار می‌کنند. توفان بالن آنها را به نقطهای در شش هزار مایلی می‌برد. در این داستان بار دیگر با کاپیتان نیمو روبرو می‌شویم.

میشل استروگوف – 1876
سزار باید پیامی را از مسکو به برادرش در ایرکوتسک برساند. سروان میشل استروگوف مردی است که قرار است این پیام مهم را از یک سوی سیبری به جانب دیگر آن برساند، جایی که اینک در تصرف امیر بخارا است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد