ویتامین آ (vitamin A) |
گلبول های سفید خون را می سازد. برای بینایی، بهداشت پوست و مخاط اندام ها و رشد دندان ها و استخوان ها ضروری است. در جلوگیری از عفونت های ناشی از پیشرفت بیماری ایدز، مرگ و میر بزرگسالان، انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند، مرگ و میر زیاد کودکان و نوزادان و کاهش رشد کودکان در اثر HIV، موثر است. |
جگر، زرده تخم مرغ |
تیامین ویتامین ب 1 (vitamin B1)
|
برای سوخت و ساز انرژی لازم است و موجب تقویت اشتها و بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن می شود. |
گوشت
قرمز، مرغ |
ریبو فلاوین ویتامین ب 2 (vitamin B2)
|
برای سوخت و ساز انرژی مهم است و در بینایی، بهداشت و سلامت پوست موثر است. |
گوشت
قرمز، |
نیاسین ویتامین ب 3 (vitamin B3)
|
برای سوخت و ساز انرژی، بهداشت و سلامت پوست، جهاز هاضمه و سیستم عصبی لازم است. |
گوشت
قرمز، مرغ، تخم مرغ، |
ویتامین ب 6 (Thiamin) (vitamin B6) |
سوخت و ساز و جذب چربی ها و پروتئین ها را آسان و به ساختن گلبول های قرمز خون کمک می کند. |
گوشت
قرمز، تخم مرغ، تخمه ها و بادام، گردو |
اسید فولیک (Folic acid) |
برای ایجاد گلبول های جدید، مخصوصاً گلبول های قرمز خون و سلول های معده و روده لازم است. |
گوشت
قرمز، جگر، زرده تخم مرغ |
ویتامین (vitamin B12)
|
برای ایجاد سلول های جدید و حفظ سلول های عصبی مهم است. |
گوشت
قرمز، ماهی، مرغ و پرندگان، تخم مرغ، |
ویتامین ث (vitamin C)
|
به بدن کمک می کند تا از کلسیم و سایر مواد لازم برای ساختن استخوان ها و جدار رگ های خونی استفاده کند. جذب آهن را افزایش می دهد. مقاومت بدن را در برابر عفونت بالا می برد و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. برای سوخت و ساز پروتئین مهم است. |
مرکبات
کلم، توجه: ویتامین ث میوه ها و سبزیجات به علت قطعه قطعه کردن و خرد کردن آن ها، گرم کردن دوباره غذا و یا کهنه شدن آن ها از بین می رود. |
ویتامین ای (vitamin E)
|
از ساختمان و اجزای سلول ها حفاظت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیماری افزایش می دهد. |
سبزیجات،
سبزیجات با برگ پهن سبز تیره، |
کلسیم (Ca) |
باعث ایجاد و استحکام دندان ها و استخوان ها می شود. به کارکرد قلب و ماهیچه ها، تنظیم فشار خون و جلوگیری از |
میگو،
ماهی دودی (با استخوان)، |
ید ( I ) |
رشد و عملکرد دست مغز و سیستم عصبی را تضمین می کند. |
ماهی،
غذاهای دریایی، |
آهن (Fe) |
اکسیژن را به خون می رساند، گلبول قرمز از کار افتاده خون را حذف می کند و گلبول های تازه می سازد. |
گوشت
قرمز، گوشت پرندگان، جگر، تخم مرغ، |
منیزیوم (Mg) |
عضلات را تقویت می کند وبرای عملکرد درست سیستم عصبی مهم است. در رشد استخوان و نگهداری دندان ها موثر است. |
غذاهای
دریایی، |
سلنیوم (Se)
|
از آسیب دیدگی عضله قلب جلوگیری می کند. |
گوشت
قرمز، جگر، |
روی (Zn) |
سیستم دفاعی بدن را تقویت، هضم را آسان و ویتامین آ را جا به جا می کند. |
گوشت
قرمز، جگر، مرغ، زرده تخم مرغ، |
تعداد نمایش ۱۰۳۴۷ بار